Full time TempAssist

Het is zover: Sinds 10 april is TempAssist mijn enige bron van inkomsten. Een full time job. Mijn eigen baas zijn. Leuke klussen doen. Eigen administratie voeren. Vrije dag nodig? Kwestie van plannen!

Na een opstartperiode van veertien maanden, waarin ik deels in loondienst en deels met TempAssist aan het bouwen was, ben ik inmiddels zes weken full time onderweg met mezelf, mijn pc en mijn Hanzecollega’s in het Ondernemershuis. Een aantal dingen zijn opvallend te noemen. Waar ik voorheen mezelf uit bed moest sleuren om op tijd op het werk te zijn, sta ik nu fluitend voor de wekker afloopt al naast mijn bed. Meestal.
Ook typisch: de kortdurende opdrachten die ik had verwacht, laten nog wat op zich wachten en de lange-termijnklussen, waar ik op hoopte, zijn met drie stuks sterk vertegenwoordigd. Heel fijn!

Twee van de drie opdrachtgevers zijn stichtingen met een openbare functie en beide vertrouwen mij hun loket toe: ik ben het eerste aanspreekpunt voor hun clientèle. Het loket zijn opent de -voor mij nieuwe- wereld van (verborgen) armoede in Nederland. Het is fijn om samen met de besturen een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het leven van mensen, die net even een extra steuntje in de rug nodig hebben.

Sinds een paar weken mag ik de titel ‘keurmeester’ voeren! Na een interessante cursus en een aantal meeloopdagen ga ik nu met enige regelmaat op stap om gebouwen en locaties te keuren op hun toegankelijkheid. Kunnen mensen met beperking zelfstandig gebruik maken van deze locatie? Er wordt niet alleen gekeurd op toegankelijkheid voor mensen met een rolstoel en rollator, maar ook op gebruiksgemak voor mensen met een visuele of auditieve beperking. Mooi om te doen: de wereld een beter toegankelijke plaats helpen maken. Meer weten? Kijk eens op http://www.ongehinderd.nl.

Het voelt goed om met TempAssist werk te kunnen verrichten dat zo dicht bij mijn hart ligt. Of anders gezegd: Zo blij dat ik mijn talenten kan inzetten om mijn talenten te verdienen!