Op orde

Om mijn eigen administratie goed op orde te hebben, heb ik onder andere een urenstaat gemaakt, waarin ik heel overzichtelijk mijn uren voor TempAssist kan bij houden. De declarabele uren voor de klant en het project kunnen benoemd worden en daarnaast de niet-declarabele uren die helaas voor eigen rekening zijn. Prettig voor het overzicht en voor de belastingdienst.
In het verleden maakte ik dat soort overzichtjes wel vaker, voor koor bijvoorbeeld een inhoudsopgave van de liederen en een ledenbestand. Lekker makkelijk, inĀ excel. Niet te moeilijk doen, iedereen moet het kunnen snappen. Vandaar dat ik nu mijn urenstaatontwerp ook in excel wilde maken.
Bij het openen van een nieuw blad viel mijn blik als eerste op de lijst standaard sjablonen… Dat zijn er heel wat meer geworden sinds de laatste keer dat ik een sjabloon gebruikt heb! Tot mijn grote verrassing zit er zo’n beetje echt alles in wat je gestructureerd in een overzicht wil verwerken. Van boodschappenlijst tot personal training. Van kilometerstanden tot inkoopoverzichten.
Kijk. Daar word ik blij van. Opgeruimd staat netjes.